Site Loader

Crypto’s blijven volatiel, maar grote beleggers zoals vermogensbeheerders, ETF’s en andere institutionele beleggers nemen crypto’s op in hun portefeuilles.

Tijd en acceptatie verminderen de volatiliteit van cryptocurrencies, zeggen experts. Bitcoin bestaat bijvoorbeeld al meer dan een decennium. Als activaklasse kruipt het geleidelijk naar volwassenheid en wild volatiele schommelingen zullen binnenkort tot het verleden behoren. Bovendien zijn er op dit moment veel munten en bepalen beleggers de prijzen alleen op basis van speculatie. Naarmate het bewustzijn van beleggers toeneemt, zal ook het selectieproces verbeteren, waardoor de rol van speculatie wordt verminderd.

Ondertussen hebben grote investeerders hun gewicht en expertise achter cryptocurrencies geschoven

De acceptatie is ook versterkt door de introductie van cryptocurrency exchange-traded funds (ETF’s). Crypto-futures-ETF’s hebben hun debuut gemaakt op de Amerikaanse markten met de ProShares Bitcoin Strategy ETF. De handel op de beurs begon op 19 oktober 2021. Het kreeg een overweldigende respons en aan het einde van dag 1 van de handel overtrof de futures-ETF meer dan $ 1 miljard aan volumes om de op een na meest verhandelde ETF te worden van alle soorten ETF’s op zijn eerste dag.

Het succes van de Bitcoin-futures-ETF is ook te danken aan het feit dat het iets gemeen heeft met meer traditionele beleggingen: de effectenrekeningen worden beschermd door de Securities Investor Protection Corporation (SIPC). meest populaire cryptomunten vind je online. De Australische toezichthouder heeft ook spot-ETF’s in Bitcoin en Ethereum goedgekeurd.

“Ze (ETF’s) zullen zorgen voor een betere prijsontdekking en meer deelname van institutionele beleggers aantrekken, waardoor de volatiliteit aanzienlijk wordt verminderd”, zegt Sharat Chandra, een blockchain- en opkomende technologie-expert en adviseur van blockchain-startups.

 

Technische expertise

De technische expertise, het risicobeheer, het langetermijngeld en het stabiele eigendom van grote fondsen zoals ETF’s wekken vertrouwen bij andere beleggers, waaronder particuliere beleggers. “Ze verplaatsen crypto’s van beursportefeuilles naar offline portemonnees, waardoor het aanbod dat beschikbaar is voor verkoop afneemt, waardoor de prijsvolatiliteit wordt verminderd”, zegt Gaurav Dahake, CEO en oprichter van Bitbns, een crypto-uitwisselingsbedrijf.

ETF’s zijn ook een manier om portefeuilles te diversifiëren zonder dat u de activa hoeft te bezitten. “Er was een goede deelname van Indiase investeerders aan BITO (ProShares Bitcoin Strategy ETF) zodra de ETF beschikbaar was op ons platform”, zegt Sitashwa Srivastava, mede-oprichter en co-CEO van Stockal, een wereldwijd investeringsplatform.

 

Als nieuwe activaklasse zijn cryptocurrencies volatiel, maar bieden ze hogere rendementen op risicogecorrigeerde basis dan andere activaklassen. “De volatiliteit is vergelijkbaar met die van goud in het begin van de jaren zeventig, toen goud een mainstream activaklasse werd. We zouden in de toekomst minder volatiliteit moeten zien, omdat we meer retail- en institutionele participatie zien”, zegt Dahake.

De grootste aandelen van Bitcoin zijn bijvoorbeeld bij MicroStrategy, een beursgenoteerd bedrijf dat business intelligence en cloudgebaseerde oplossingen biedt. Commonwealth Bank of Australia heeft onlangs aangekondigd dat het binnenkort haar klanten (6,4 miljoen) toestaat om cryptocurrency rechtstreeks via haar app te kopen, verkopen en aan te houden.

Investeren

Cryptocurrencies vinden hun weg naar de portefeuilles van vermogensbeheerders en fondsbeheerders wier beslissing om te investeren wordt gedreven door langetermijnvooruitzichten voor kapitaalgroei, hoge rendementen, goedkeuring door branchegenoten en het verslaan van de inflatie. “De traditionele industrie had weerstand getoond bij het accepteren van cryptomunten, maar ze zien ze nu als een goede manier van diversificatie. Naarmate er meer mensen met ‘meer’ invloed binnenkomen, zal de acceptatie toenemen’, zegt Srivastava. In tegenstelling tot daghandelaren hebben institutionele beleggers een langetermijnvisie op de activaklasse waarin ze willen beleggen, voegt Chandra toe.

 

Nog vroege dagen

Veel grote investeerders nemen langzame maar gestage stappen om aanzienlijke investeringen in cryptocurrencies te doen, maar het is nog niet de tijd om de bubbel naar buiten te brengen. Ten eerste is het wettelijke kader rond crypto’s in opkomst. Goede crypto app gebruiken is mogelijk online. Omdat de overheid zich richt op reguleringIn de cryptohandel zullen bedrijven een productief gebruik van crypto en blockchain zien ontstaan. In India wordt verwacht dat er in de nabije toekomst verdere regelgeving zal komen, een stap die hard nodig is omwille van de veiligheid van gebruikers, de groei van de industrie en om het witwassen van geld en terrorismefinanciering te voorkomen.

Cryptocurrencies blijven een zeer volatiele activaklasse, maar vonken van stabiliteit in Bitcoin kunnen een indicator zijn van wat er in petto is. Totdat dat gebeurt, is het raadzaam dat particuliere beleggers cryptocurrencies alleen als een marginale investering beschouwen en alleen beleggen volgens de risicobereidheid.

 

Post Author: editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.